Koningsdag 2023

Donderdag 27 april

08.00 uur Vlaggen maar!

We roepen alle inwoners en bedrijven op om Amerongen rood-wit-blauw en oranje te laten kleuren.

Laten we met zijn allen extra ons best doen om het dorp in de nationale kleuren te versieren. Zoek de vlag vast op en zet deze klaar voor 27 april. Vergeet niet de vlag weer binnen te halen voor zonsondergang.

09.45 uur Aubade op de Laan

Ook dit jaar vindt de aubade plaats op de Laan. Komt u allen zingen? De teksten van alle liederen worden uitgedeeld op de Laan. Uiteraard kan het Amerongs volkslied al geoefend worden.

10.00 uur Optocht versierde fietsen – start vanaf de Laan

Kom dat zien, kom dat zien! Aansluitend aan de aubade gaat de optocht van de versierde fietsen, skelters, trapkarren en wandelwagens van start. Dit is voor alle kinderen die het leuk vinden.

Aanmelden is niet nodig. Laten we dit jaar de kinderen massaal aanmoedigen langs de route en ze een warm applaus geven voor alle creaties waar de kinderen al weken druk mee zijn geweest. Natuurlijk liggen er prijzen klaar voor de allermooiste creaties dus pak uit met ballonnen, slingers, toeters, bogen en kroontjes.

Route: Start op De Laan– links Drostetraat /Nederstraat – rechts Burg. Jhr. H. van de Boschstraat – overstreken naar De Kievit – links naar de Postmeester – links Holleweg – oversteken naar het laatste stukje van de Holleweg – rechtdoor Nederstraat – Drostestraat rechtdoor – Einde optocht op de Laan. Aansluitend volgt de prijsuitreiking.

Prijzen voor de optocht worden beschikbaar gesteld door Anja’s Haarstudio & Van der Vlies Tweewielers

10.35 Kinderdisco met de Oranjeleeuw

Direct na de fietsoptocht gaan we swingen met zijn allen. De leukste plaatjes worden gedraaid onder begeleiding van de Oranjeleeuw. Uiteraard mag je met hem op de foto en deelt hij handtekeningen uit. Een half uur lang gaan alle kindervoetjes van de vloer. Laten we er een mooi kinderfeestje van maken. Voor de ouders is er een lekker bakje koffie of thee! De Kinderdisco wordt begeleid door Disco Holiday.

Daarna kunnen de kinderen direct het springkussenparadijs op.

10.00 uur – 16.00 uur Springkussen

Ook dit jaar zijn er weer diverse springkussens aanwezig met begeleiding. Zodat alle kinderen van alle leeftijden kunnen springen.

11.00 uur – 12.30 uur Kinderspelen op de Laan

Kinderen kunnen het uitgebreide parcours volgen van de gevarieerde spelletjes. Vanaf ongeveer 4 jaar kunnen kinderen meedoen, maar er is ook een peuterkaart! Zo kunnen jongere broertjes of zusjes al een spelletje uitproberen. Ook voor de oudere kinderen zijn er uitdagende spelletjes bedacht. Het parcours is geschikt voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Dus in welke groep je ook zit, er zit vast en zeker een leuk spel voor je bij.

10.00 uur – 16.00 uur Koningsmarkt

Dit jaar kunt u zowel plaatsnemen met een kleedje om uw spullen een tweede kans te geven, als een kraam huren. De kleedjesmarkt is gratis en aanmelden is niet nodig. De Oranjevereniging is vanaf vroeg in de ochtend aanwezig om alles in goed banen te begeleiden. Heeft u liever een kraam, dan kan dat ook.

De Koningsmarkt vindt plaats in de Overstraat, met uitloop naar de Hof. Informatie over een kraam? Mail naar info@mbmarianne.nl

10.00 uur – 17.00 uur Drive-in Show met Donnie & Ronnie

Al jaren de hit op Koningsdag! Donnie & Ronnie met hun heerlijke pakken en uiteraard muziek met een hoog meezing gehalte.

11.00 uur – 16.00 uur Schmincken

Al jaren een groot succes. Dit jaar komen er maar liefst 3 dames de kinderen schmincken. Zo komt iedereen aan de beurt.

11.00 uur – 16.00 uur Fiets je schilderij

Een unieke ervaring voor jong en oud. Neem plaats, trap op de pedalen en kies je kleuren en zie hoe de kleuren zich mengen. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders! Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets. Op speelse wijze leer je over centrifugaal krachten, kleurenleer en doorzettingsvermogen. Een super herinnering en souvenir voor iedereen. Geen vieze handen en kleren, maar wel interactief en sportief. En dat voor iedereen vanaf 2 jaar oud.

11.00 uur – 16.00 uur Animatie op de Laan door Miep en Ingenieur Maart van Splundert

Miep is een boerin uit het Limburgse Siebengewald. Zo af en toe maakt ze een uitstapje vanaf de boerderij. Dit jaar komt ze met Koningsdag naar Amerongen. Waarom? Miep babbelt graag, heel graag. Getooid in een groenen loden mantel en met een tas overladen met groenten, sjouwt Miep door de menigte. Met haar volumineuze schelle stem houdt ze de mensen op de hoogte van haar mening. Dat wordt gezellig beppen met Miep.

Ingenieur Maart van Splundert komt ook op Koningsdag naar Amerongen. In zijn rolstoel komt hij de Laan onveilig maken. Deze 78- jarige ingenieur is chagrijnig, schreeuwend en grijpt iedere kans aan

om te foeteren. Dus ga hem uit de weg, hij maakt de mensen op komische wijze graag het leven moeilijk

11.00 uur – 16.00 uur Mista Beatz regelt de muziek

Deze stoere verschijning gaat cruisend in zijn gepimpte Mercedes door de straten. Hij doet menig hart sneller slaan. En dat komt goed uit… want na iedere ballad wordt het tempo flink opgeschroefd. Met Dance krakers zoals, Disco Inferno en this is what it feels like is stil zitten geen optie. Daarnaast bewijst Mista Beatz ook nog over een gouden keeltje te beschikken. Een opzwepende muzikale theatrale act komt de middag net een beetje leuker maken!

13.00 uur – 15.00 uur Rodeostier wedstrijd

Er is een rodeostier in Amerongen en hij is wilder dan ooit! Durf jij het aan? Klim op die stier en laat zien wie de baas is. Maar pas op, vaak duurt het niet lang voordat je een smakkerd maakt op de grond. Voor alle leeftijdscategorieën, jongens en meisjes, dames en heren zijn er leuke prijsjes te winnen. Het is namelijk een wedstrijd!

13.00 uur – 16.00 Straattheater voor de kinderen

Niet schrikken, er is een vogel op de Laan. Geen echte natuurlijk, van ballonnen. Gaat u vooral naar de vogel toe, geef hem wat te eten en ga met hem op de foto. De vogel houdt van aandacht van iedereen!

15.05 uur Prijsuitreiking Heel Amerongen Kwist

Wie oh wie gaat er met de felbegeerde prijs naar huis. De boekwerken zijn nagekeken en we weten wie de eeuwige roem krijgt en een mooie cheque voor een goed doel in Amerongen. Vorig jaar mocht Stichting Sinterklaas Intocht Amerongen de cheque in ontvangst nemen.

16.00 uur – 17:00 uur Rooie Rico de Feestzanger

18.00 uur Einde Koningsdag

Zoals elk jaar komt er een einde aan Koningsdag. Wij hopen dat iedereen heeft genoten van het feest, de gezelligheid en de muziek. De kinderen zijn moe maar voldaan en kunnen met de ouders thuis nagenieten van een gezellige dag in Amerongen. Hopelijk tot volgend jaar!